Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den stora nyheten på amerikanska bilmarknaden 2022 är eldrivna Ford F-150 Lightning som kommer att börja levereras senare i vår. El-pickupen har en räckvidd på 48 mil i amerikanska körcykeln som är tuffare än WLTP. Ford har över 160 000 beställningar på F-150 Lightning.Den stora nyheten på amerikanska bilmarknaden 2022 är eldrivna Ford F-150 Lightning som kommer att börja levereras senare i vår. El-pickupen har en räckvidd på 48 mil i amerikanska körcykeln som är tuffare än WLTP. Ford har över 160 000 beställningar på F-150 Lightning.Den stora nyheten på amerikanska bilmarknaden 2022 är eldrivna Ford F-150 Lightning som kommer att börja levereras senare i vår. El-pickupen har en räckvidd på 48 mil i amerikanska körcykeln som är tuffare än WLTP. Ford har över 160 000 beställningar på F-150 Lightning.
Den stora nyheten på amerikanska bilmarknaden 2022 är eldrivna Ford F-150 Lightning som kommer att börja levereras senare i vår. El-pickupen har en räckvidd på 48 mil i amerikanska körcykeln som är tuffare än WLTP. Ford har över 160 000 beställningar på F-150 Lightning. Foto: Ryan Koehler / Ford Motor Company

Stort säljras i USA

Alla stora tillverkare tappar volymer i USA på grund av tillverkningsproblem. Enda ljuspunkten är elbilsförsäljningen som ökar. Orsak: Bensinen har blivit dyr och kostar nu 10 kronor per liter i USA.  

På den stora och viktiga USA-marknaden föll bilförsäljningen tillbaka under första kvartalet 2022 på grund av halvledarkomponentbrist och andra underleverantörsproblem. Enbart försäljningen i mars indikerar en årstakt på 12,7 miljoner bilar, en nedgång med över 5 miljoner bilar jämfört med mars 2021. 

Bästsäljande koncern under första kvartalet blev Toyota som såg efterfrågan öka för Lexus hybrider och helelektriska modeller. GM håller platsen efter Toyota, och följs av Ford och Stellantis-koncernen. 

Försäljningsfallen blev stora. Toyota tappade 15 procent, Ford 17 procent, GM gick back 20 procent. Stellantis backade 13 procent. 

Trots den generella försäljningsnedgången finns det tydliga ljuspunkter på marknaden. Den tydligaste trenden är att även USA-marknaden går in för elbilar, men från låga tal. Tillverkarna som är specialiserade på elbilar är de enda som ökar på USA-marknaden. Hyundai rapporterar att deras eldrivna modeller ökade 241 procent jämfört med första kvartalet förra året.

https://datawrapper.dwcdn.net/6yFq5/1/

En förklaring som ofta återkommer i amerikanska medier är de höga bensinpriserna. I USA har priset på bensin ökat 40 procent på ett år. Det högre oljepriset får stort genomslag på bensinpriset eftersom det inte är lika hårt beskattat. I mars passerade bensinpriset 4 dollar per gallon, omkring 9,90 kronor per liter, en smärttröskel för många amerikaner.

Samtidigt fortsätter amerikanernas vurm för stor pickups och suv-modeller. Omkring tre fjärdedelar av personbilsmarknaden består av segmentet som definieras ”SUV & trucks”.  Och kunderna är konservativa. GM:s största suv-modeller, Chevrolet Suburban och Cadillac Escalade, ökade försäljningen under första kvartalet jämfört med samma tid 2021. Men storsäljande pickupen Ford F-serie föll 31 procent på grund av problem med tillgången på komponenter baserade på halvledare.