Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Saab 92 från 1950 möter muskler från 1999
2 AV 2
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle

Svensk motorentreprenör köper Nevs lokaler

Svante Andersson äger och driver racerbanor och andra motorrelaterade verksamheter. Nu tar hans investmentbolag över Nevs lokaler i Trollhättan. Kontakter har redan tagits med potentiella hyresgäster. 

I februari i år stod Nevs på näsan och sade upp nästan hela sin personal. Nu vet vi vad som kommer att hända med Saabs gamla fabrikslokaler. Stenhaga Invest, med Svante Andersson som 100-procentig ägare, har nämligen tecknat ett ”Letter of Intent” om att förvärva Nevs fastigheter med tillhörande fabriksområde i Trollhättan. 

Den fastighet som Stenhaga nu förvärvat omfattar 320 000 kvadratmeter lokaler och kontor och 800 000 kvadratmeter mark inklusive maskiner och inventarier. 

Tanken är att fylla de tomma ytor som fastigheten erbjuder och diskussioner med potentiella hyresgäster har redan inletts. Nevs kommer att behålla 20 procent av ägandet, som en del i att behålla möjligheten för bilproduktion och försäljning i Europa. 

Svante Andersson och Stenhaga Invest är sedan tidigare djupt insyltade i många svenska motorrelaterade företag. Bland annat äger man, utöver en rad fastighets-, teknik och energibolag, även racerbanan Kinnekulle Ring, dragracingbanan Tierp Arena och Bilkompaniet i Tråvad, en handlare för exklusiva bilar.