Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla-aktien fortsätter sjunka efter Cybertruck-premiären

Förväntningarna inför Teslas visning av pickup-modellen var stora, men när Cybertruck väl presenterades gick luften ur företagets aktie.

I torsdags kväll stod Elon Musk på scen och lät pickupen Tesla Cybertruck rulla ut framför den fanatiska publiken. Det minst sagt annorlunda utseendet blev en vattendelare av rang och är ännu, sex dagar efter presentationen, en av de största snackisarna på nätet (förutom i Sverige, här Zlatan har tagit kommandot sedan ett drygt dygn).

Pickupen Cybertruck påverkade inte bara människor utan även företagets aktie. Tesla Inc-aktien har under hela november månad ökat i värde inför presentationen. Den 1 november värderades aktien till 313,31 dollar, ett värde som klättrade upp till 354,83 dollar den 21 november, det vill säga samma dag som Cybertruck presenterades.

LÄS OCKSÅ: Elon Musk förklarar varför rutorna på Cybertruck gick sönder

Fredagen den 22 november rasade aktien med mer än 21 dollar till 333,04 dollar. Ett tapp på 6,14 procent.

Aktien ökade dock en aning under måndagen då Elon Musk avslöjade att 200 000 Cybertruck-förhandsbeställningar gjorts runt om i världen (tusen kronor kostar förhandsbeställningen som kan dras tillbaka tillsammans med pengarna).

Tesla Inc-aktiens utveckling under november 2019.

Men under tisdagen backade Tesla-aktien än mer och när Nasdaq-börsen stängde för dagen i går låg aktien på 328,92 dollar. Det är dock fortfarande högre värde på aktien än vid inledningen av november månad men ändå minus 7,3 procent jämfört med aktievärdet innan Cybertruck visades för världen.