Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla

Tesla ansöker på nytt om batteritillverkning i Tyskland

Efter flera förseningar har Tesla på nytt ansökt om batteritillverkning i Tyskland. Bland annat ska man ha sänkt sin förväntade vattenförbrukning. 

Enligt den ursprungliga planen skulle Tesla har börjat bygga bilar i sin nya fabrik, kallad Gigafactory 4, i tyska Grünheide utanför Berlin redan i juli i år. Men gång på gång har planerna försenats och så sent som i början av maj kunde vi rapportera att premiären såg ut att vara framflyttad till januari 2022

Då hette det att man bland annat hade problem med batterianläggningen. Dessutom inväntade man svar från myndigheterna efter att man genomfört ändringar som krävt nya godkännanden. 

Nu har i alla fall Tesla inkommit med en officiell ansökan till delstaten Brandenburg om godkännande att få tillverka batterier vid sin tyska fabrik, rapporterar Electrek. 

I Tyskland ska bland annat nya Model Y tillverkas.

Mer precist handlar det om att Tesla söker godkännande enligt tyska lagar för utsläppskontroll vid battericellsproduktionen. Tesla har helt reviderat sina ansökningsdokument, enligt ett uttalande från miljödepartementet. 

Som en del av den uppdaterade ansökan har Tesla också reviderat ner sin förväntade vattenförbrukning vid anläggningen, någonting som tidigare mött viss kritik. Hur de nya uppgifterna påverkar ett eventuellt öppningsdatum för fabriken framgår inte.