Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla Motors

Tesla blir bofasta i Täby Centrum

I julas öppnade Tesla Motors en så kallad pop up-butik i köpcentret Täby Centrum strax norr om Stockholm. Nu omvandlas den temporära butiken till en permanent.

11 december förra året invigdes Teslas pop up-butik i populära Täby Centrum utanför Stockholm. Tesla själva beskrev sitt showroom som kortvarigt, även om vi misstänkte att den skulle kunna omvandlas till en permanent butik.

Nu meddelar Tesla Motors att de blir kvar i Täby Centrumi permanent form, i nya butikslokaler placerade i den södra delen av det stora köpcentret, alltså den del som invigdes så sent som hösten 2013.

 Butiken blir Teslas första köpcentrumbutik i norra Europa och den andra sett över hela kontinenten då en motsvarighet finns i London.

Teslas motto är att finnas där kunderna redan befinner sig i sin vardag. Därför satsar man på egna butiker i köpcentrum.

 – Vår ambition är att Tesla ska vara tillgängligt och finnas där våra kunder redan är, till skillnad från att finnas på platser dit kunder måste åka. Täby Centrum har ett stort antal butiker som stämmer väl överens med vår målgrupp samtidigt som det ligger geografiskt bra placerat nära en storstad. Täby Centrum attraherar precis den typen av människor som vi vill nå, säger Esben Pedersen, Communications Manager på Tesla.

Tesla slår upp dörrarna till den nya butiken 1 juni i år. Där och då kommer du att kunna kika på omtalade elbilen Model S som är Teslas enda nuvarande modell. I framtiden kommer de med bland annat Model X och Model E.