Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Tesla går plus trots stillastående fabriker

Bästa resultatet någonsin under ett första kvartal för Tesla och tredje kvartalet i rad där företaget går med plus. Samtidigt vädjar Elon Musk för landets frihet.

”FREE AMERICA NOW” twittrade Elon Musk strax innan bolagets kvartalsrapport släpptes sent i går. Ett tema han fortsätter på när siffrorna presenterades när han anser att USA:s nedstängning av samhället och att man tvingar folk att stanna hemma är ett brott mot mänskliga rättigheter. Men trots uttalandet har elbilstillverkaren gått med vinst under kvartalet som gått hårt åt biltillverkarna.

LÄS MER: Tesla tillverkar respiratorer av reservdelar

Teslas fabriker i Kalifornien och New York har varit stängda sedan i mars, men fabriken i Shanghai är öppen efter en kortare nedstängning. Trots tapp i produktionen har Tesla levererat fler bilar än i något första kvartal tidigare, något som produktionen av Model Y bidragit till. Vidare under året anser Tesla att de ska kunna leverera en halv miljon bilar utan svårigheter.

TEST: Tesla Model 3 och andra elbilar

Tesla omsatte sex miljarder och vinsten per aktie var 0,09 dollar, vilket är mycket för Tesla eftersom de aldrig tidigare har gått plus under ett första kvartal. Både omsättningen och vinsten var över analytikernas förväntningar. Tesla-aktien har hittills stigit 91 procent i år.

TEST: Teslas fyrhjulsdrift är bäst