Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Tesla ger stor rabatt – vill nå försäljningsmål

Tesla erbjuder nu sina kunder i USA rabatt på 7 500 dollar om de beställer en bil och får leverans innan årsskiftet.

Sedan början av december har Tesla erbjudit sina kunder på hemmamarknaden rabatt på 3 750 dollar, cirka 39 000 kronor, om de beställt en Model 3 eller Model Y och gått med på att få leverans av bilen samma månad.
Nu under den sista veckan av december dubblar de rabatten till 7 500 dollar, 78 500 kronor, om kunden beställer en lagerbil och tar leverans innan årsskiftet. Utöver rabatten på inköp ska man också få 1 600 mil med gratis Superchargerladdning och jultema på mjukvaran i bilen.

Den kraftiga rabatten har fått investerare att spekulera i om Tesla försöker maxa försäljningssiffrorna innan året tar slut vilket i sin tur har fått aktiekursen att sjunka med ytterligare nio procent.
Tesla har under 2022 haft som mål att öka tillverkning och leverans med 50 procent vilket betyder att de behöver nå 1 404 333 levererade bilar i år. Enligt sajten Techcrunch måste Tesla nå 495 760 sålda bilar under det fjärde kvartalet och under det tredje kvartalet sålde man 343 830 bilar.
Utöver hemmamarknaden erbjuder man även rabatter på sina bilar i Mexiko och Kanada, samt har sänkt priset på bilar i Kina. Här i Sverige är det samma pris som tidigare som gäller.