Tesla-kunder väntar – förlusterna ökar

Elbilsföretaget Tesla har sagt att de ska ha levererat 5 000 exemplar av nya Model S innan årets slut. Till dags dato har bara tio bilar levererats, samtidigt som företagets förluster ökar med 79 procent.

Kaliforniska elbilsföretaget Tesla har tidigare hävdat att man ska leverera 5 000 exemplar av sin nya Model S till kunder innan året är slut – och i ett uttalande till San Jose-baserade tidningen Mercury News håller företaget fast vid dessa siffror. Enligt analytiker är det dock tveksamt huruvida företaget klarar att leva upp till sitt schema, detta sedan endast tio bilar levererats hittills i år. De tio bilarna levererades i juni månad, och den senaste månaden har ingen leverans skett.

Teslas vd Elon Musk säger att man har tillverkat totalt omkring 40 exemplar av Model S, och att man ska leverera 500 bilar under tredje kvartalet och 4 500 under sista. I dag tillverkar företaget bilar i en takt på endast tio exemplar i veckan, och för att hinna motsvara tidsschemat måste den takten ökas till 375 exemplar per vecka från och med oktober.

Samtidigt skenar Teslas förluster, siffrorna för andra kvartalet visar att förlusterna sedan i fjol samma tid har ökat med 79 procent. Om Teslas planer kvarstår ska företaget tillverka omkring 20 000 exemplar av Model S nästa år.