Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Model 3 dominerar elbilsförsäljningen i Europa

Under första halvåret 2021 har det funnits en stor vinnare när det kommer till försäljning av nya, fullständigt eldrivna, bilar i Europa och det är Tesla Model 3. Modellen har sålt mer än dubbelt så mycket som sin närmaste utmanare – Volkswagen ID.3.

Redan för fyra år sedan meddelade Volkswagen att man var redo att ta sig an Tesla och utmana märket om världsherraväldet på den eftertraktade elbilsmarknaden. Hittills har man dock haft svårt att konkurrera med det amerikanska företaget ens på den egna hemkontinenten. 

När siffrorna släpptes över försäljningen av nya helt eldrivna elbilar i Europa under årets sex första månader står det klart att det är Tesla som fortsatt är mest populärt bland köparna. Tesla Model 3 är herre på täppan med 65 976 sålda bilar och bakom ”skuggar” Volkswagen ID.3 med 30 929 levererade fordon.

Strax efter hittar vi Renault Zoe på 30 126 sålda bilar och därefter Volkswagen igen med ID.4 som landar på 24 204 fordon. Försäljningssiffrorna är framtagna av analytikern Matthias Schmidt som har inkluderat 18 länder i västeuropa, vilka han menar att står för 90 procent av all försäljning av elbilar i Europa.

Sålda elbilar i Europa under 2021:s första halvår Foto: Automotive News Europe

Försäljningen av helt eldrivna bilar har ökat med 124 procent jämfört med motsvarande statistik från fjolåret samtidigt som laddhybridsförsäljningen gått upp med 201 procent. Kina-tillverkade MG ZS är en av modellerna som ökat allra mest och hade under juni månad en marknadsandel på fyra procent.

Mindre bra går det däremot för Volkswagen-modellerna ID.3 och ID.4 vars gemensamma försäljning inte nådde upp till Tesla Model 3-siffror. Matthias Schmidt misstänker nu att ID-bilarna redan kan ha peakat och skriver i sin rapport att ID.3 ser ut att vara i farozonen att falla ifrån rent försäljningsmässigt.

ID. 3 har svårt att hänga på Tesla Model 3 i försäljningen Foto: @ Patrik Lindgren

Bland laddhybriderna var Ford Kuga nummer ett med 26 259 sålda bilar, följd av Volvo XC40 med 23 791 fordon. Bronspengen togs av Peugeot 3008 (20 751) medan BMW 3-serie (19 328) och Renault Captur (16 477) slutade fyra, respektive femma. Elbilar hade en total marknadsandel på 17,2 procent där 8,2 procent består av rena elbilar och nio procent av laddhybrider. 

Schmidt beräknar att elbilsförsäljningen kommer att öka mer och sluta på runt två miljoner fordon för hela året, vilket hade inneburit en marknadsandel på 16,7 procent. Under juni månad nådde elbilsförsäljningen en marknadsandel på 20,1 procent – den högsta siffran sedan december 2020. 

Siffrorna fördelades i huvudsak främst mellan Volkswagen som stod för 25,4 procent av försäljningen, följt av Stellantis på 15,9 procent, Tesla på 14 procent och Renault-Nissan på 12,4 procent.  Den största marknaden för elbilar fanns i Tyskland, följt av Storbritannien, Frankrike och Norge.

Läs om hur Tesla Model 3 står sig mot bland andra Volkswagen ID. 4 här: