Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla redovisar gigantisk förlust

Tesla är kanske en av världens med omtalade biltillverkare, nu redovisar de en kraftigt ökad förlust under senaste kvartalet.

Teslas vd Elon Musk räknade med att företaget skulle nå positivt kassaflöde under 2015. Nu verkar det dock inte bli så då Tesla redovisar en förlust på 184,2 miljoner dollar, drygt 1,6 miljarder kronor. Detta kan jämföras med samma period förra året då Tesla redovisade en förlust på 61,9 miljoner dollar, cirka 550 miljoner kronor. I samband med att den stora förlusten presenterades sjönk även aktien med elva procent.

Förlusten innebär att Tesla, utslaget på antal sålda bilar, har gått back cirka 35 000 kronor på varje Model S som har sålts. Musk förväntar sig dock att Tesla kommer att gå med vinst vid första kvartalet nästa år.

Men i samband med att kvartalsresultatet presenterades sänkte Tesla sin prognos för helårets försäljning av Model S och Model X. Tidigare förväntade de sig sälja cirka 60 000 bilar under 2015, en siffra som nu har sänkts till mellan 50 000 och 55 000 bilar.