Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Snart kommer vi se fler Tesla-modeller på bilsalonger, som IAA i Tyskland.Snart kommer vi se fler Tesla-modeller på bilsalonger, som IAA i Tyskland.Snart kommer vi se fler Tesla-modeller på bilsalonger, som IAA i Tyskland.
Snart kommer vi se fler Tesla-modeller på bilsalonger, som IAA i Tyskland. Foto: Jan-Erik Berggren / Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Tesla ställer ut i München

Tesla, känt för att nästan aldrig ställa ut på mässor, gör undantag för höstens bilmässa i München.

Det är aldrig för sent för att ändra sig. Det gäller även Tesla, som nu i höst kommer att ställa ut på den tyska IAA-mässan. Tidigare gick mässan av stapeln i Frankfurt, men nu äger den rum i München. Att Tesla kommer att delta får många att höja på ögonbrynen och beräknas öka attraktionskraften bland allmänheten.

Mässan öppnar den 5 september och kommer att pågå under sex dagar. Fokus ligger på elektrisk mobilitet, och man kommer också att erbjuda mässbesökarna stora möjligheter att prova både bilar, elcyklar och elskotrar på plats.

Mässan alternerar med bilsalongen i Paris, men är betydligt mindre än Paris-salongen när det gäller besöksantal. När mässan hölls i München 2021 kom 400 000 besökare.

Det är inte första gången Tesla ändrar sig kring sina ”traditioner”. Tidigare har vi kunnat berätta om bland annat att de anklagats för vilseledande priser på sin hemsida, vilka de justerade, och att de börjat annonsera digitalt för första gången sedan företagets start. Vad ska ske härnäst från den amerikanska elbilstillverkaren?