Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla värvar Apple-chef

Elbilstillverkaren Tesla har värvat en tidigare Apple-chef för att leda utvecklingen av nya modeller. Doug Fields har tidigare byggt datorer men ska nu ge sig på att bygga elbilar.

Tesla meddelade i slutet av förra veckan att man har anställt Doug Field som ”Vice president of Vehicle Programs”, produktchef på enkel svenska. Doug Fields kommer närmast från Apple där han ledde utvecklingen av Macbook Air, MacBook Pro och iMac. Fields började sin karriär hos Ford och gick sedan vidare till Segway.

 – Doug har visat prov på ledarskap och teknisk talang som behövs för att utveckla enastående produkter, bland annat vad som allmänt anses vara de bästa datorerna i världen. Teslas framtid beror på ingenjörer som kan ska de mest innovativa och tekniskt avancerade fordonen i världen. Dougs erfarenhet av både konsumentelektronik och den traditionella fordonsindustrin gör honom till ett viktigt tillskott till vår ledningsgrupp, säger Teslas vd Elon Musk i ett pressmeddelande.

 –Innan Tesla kom hade jag aldrig övervägt att lämna Apple. Jag började min karriär med målet att skapa bilar men i slutändan lämnade jag bilindustrin i jakt på snabba och spännande tekniska utmaningar på andra håll. Som det första högteknologiska bilföretaget i modern tid är Tesla en stor möjlighet för mig och många andra att förverkliga drömmen om att bygga de bästa bilarna i världen, Säger Doug Fields i ett uttalande.