Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Creationc

Tingsrätten godkänner Nevs ansökan om rekonstruktion

Här är det tätt mellan turerna. Nyligen kom information att Vänersborgs tingsrätt ändrar sitt beslut och godkänner Nevs ansökan om rekonstruktion.

Kort efter att Nevs fått in pengar via lån och meddelat att de återigen ansöker om rekonstruktion går Vänersborgs tingsrätt nu ut med sitt beslut – de godkänner Nevs ansökan om företagsrekonstruktion.

Det var i går som Nevs ansökte om rekonstruktion första gången men fick avslag av tingsrätten samma dag. I morse drog dessutom försvarskoncernen Saab AB tillbaka Nevs rättigheter till att använda namnet Saab vid försäljning och tillverkning.

Sedan Nevs under fredagen fått lån från sin huvudägare har alltså tingsrätten nu gått Nevs tillmötes. Nu återstår det att se om Saab AB ändrar sitt beslut, framför allt då det pratas om att en miljard kronor kan vara på väg att pumpas in i företaget.

När Nevs nu går in i en rekonstruktionsfas fryses företagets tillgångar. På så vis kan inte Kronofogden få till några tvångsförsäljningar för att lösa skulder till fordringsägare.