Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Toyotas nya vd sedan 1 april 2023: Koji Sato.
Toyotas nya vd sedan 1 april 2023: Koji Sato.
Toyotas nya vd sedan 1 april 2023: Koji Sato.
Toyotas nya vd sedan 1 april 2023: Koji Sato. Foto: YOSHIO TSUNODA/AFLO/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL / TOYOTA

Tio nya elbilar från Toyota kommande tre år

På långfredagen höll Toyota, med nya vd:n Koji Sato i spetsen, en konferens där de presenterade företagets nya strategi som lutar mycket mer åt det elektriska hållet än tidigare.

Toyota har under flera år vacklat vad gäller elbilar och med endast 24 466 sålda elbilar runt om i världen under fjolåret är den japanska giganten långt bakom flertalet konkurrenter. Men det ska bli ändring på det då Toyotas nya vd Koji Sato, som tillträdde posten 1 april i år, ska förverkliga företagets nya vision om att bli ett mobilitetsföretag och inte enbart en traditionell biltillverkare. I denna vision ingår också bilar – med fokus på eldrift. Hybrider och bränslecellsbilar finns kvar i satsningen som breddar med rena elbilar.

Vid en konferens i fredags berättade bland annat Koji Sato om planerna för närmaste åren som innefattar inte mindre än tio olika nya elbilar från Toyota och Lexus – under kommande tre år. Siktet är inställt på att sälja 1,5 miljoner elbilar under 2026. En ökning med över sex tusen procent jämfört med 2022.

De nya elbilsmodellerna kommer att byggas på både befintliga e-TNGA-plattformen, om än i modifierat utförande, samt på en helt ny elbilsplattform som Toyota hintade om redan i höstas. Nya plattformen ska föra med sig flertalet fördelar, exempelvis lägre investerings- och utvecklingskostnader samt bättre tekniska förutsättningar såsom effektivare batterier och uppemot fördubblad räckvidd jämfört med vad Toyota erbjuder i dag.

Toyotas nya batterifabrik i North Carolina är just nu en byggarbetsplats, men under 2025 ska fabriken stå klar. Foto: Toyota

Bland annat nämns en helt ny eldriven crossover med tre stolsrader som ska byggas i USA för den amerikanska marknaden. Tanken är att batterierna till modellen ska levereras från en ny batterifabrik i North Carolina, USA. Fabriken, som går under namnet Toyota Battery Manufacturing North Carolina (TBMNC), är under uppförande och väntas vara redo för produktion under 2025. Så sent om i fjol meddelade Toyota att investeringarna i fabriken tredubblas till runt 40 miljarder kronor för att i större skala kunna framställa batteripack anpassade till elbilar.

Under samma konferens meddelade Toyotas tekniska chef Hiroaki Nakajima att företaget kommer att se över sin världsberömda arbetsprocess Toyota Production System för att ta den in i en ny era där sänkta produktionskostnader är av största vikt. Det ska åstadkommas genom framför allt kraftfull automatisering inom områden som transporter och kontroller samt uppkopplade procedurer.