Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota backar rejält – väntar sig vinsttapp på 80 procent

Justerade prognoser för försäljning och vinster är ingen munter läsning i dessa corona-tider. Toyota har nu meddelat att de förväntar sig att tappa drygt 80 procent av vinsten. Samtidigt meddelar de att ytterligare fabriker i Europa startas upp.

Från 10,74 till 8,9. Steget verkar inte vara så långt, men om vi förtydligar – Toyota Motor Corporation spår att deras försäljning av bilar och mindre, lätta lastbilar kommer att gå ner från 10 742 122 (inklusive Daihatsu och Hino) sålda under rekordåret 2019 till i runda slängar 8 900 000 stycken under 2020. Allt i spåren av coronaviruset och den massiva nedstängning som har rått och fortfarande råder runt om i världen. Den massiva nedgången i försäljning kommer att ge stort avtryck i intjänade pengar och Toyota spår att rörelseresultatet kommer att bli 80 procent lägre än under 2019

LÄS MER: Europas och världens bilmarknader i fritt fall under coronakrisen

Samtidigt har Toyotas europeiska tillverkningsmaskineri så sakta börjat rulla igång igen. Förra veckan med två fabriker (en i Frankrike och en i Polen) och i denna vecka återstartar både fabriken i Turkiet och i Storbritannien igen. Produktionen har legat nere sedan 21 mars i Turkiet och sedan 18 mars i Storbritannien.