Tvångsförsäljning väntar skuldtyngt Spyker

Victor Muller är i blåsväder igen, nu tvingas de auktionera ut en stor del av tillgångarna för att betala en större skatteskuld.

Enligt rapporter från Nederländerna ska en stor del av Spykers tillgångar auktioneras ut för att kunna betala en skatteskuld. Nederländska Troostwijk Auctions ska på uppdrag av skattemyndigheten hålla i tvångsförsäljningen som bland annat innefattar en stor del bilar, prototyper, testbilar, tävlingsbilar samt 85 Audi-V8:or och tillhörande växellådor.

25 juli är en visning planerad och 28 juli ska auktionen avslutas, i nuläget har Troostwijk inte listat exakt vad som ska säljas men på bilderna ser vi bland annat C8 Aileron, C8 Aileron Spyder, C12 Zagato och suven D8 Peking-to-Paris.

För nederländska Autoblog.nl berättar en representant för Spyker att de ha en utestående skatteskuld som är stor nog för att en beslagtagning av tillgångar var oundviklig. Victor Muller säger däremot att problemet är löst och auktionen inte kommer att ske. Auktionsföretaget Troostwijk meddelar dock att auktionen inte avbrutits och att den kommer att gå vidare som planerat.