TVR Sagaris 2005-2006.

TVR åter från de döda?

Minns ni sportbilstillverkaren TVR? Klart ni gör! Men precis när tystnaden lagt sig och vi trodde att märket var insomnat för gott kan det nu vara dags för ett återupplivningsförsök.

Sportbilstillverkaren TVR, från brittiska Blackpool, har en lång och tämligen brokig historia bakom sig, där tillståndet alltför ofta varit en kamp mot dålig ekonomi. Den senaste tiden (sedan 2004) har ryssen Nikolai Smolenski stått som ägare till varumärket. Verksamheten har dock varit alltmer icke-existerande. Sista budet var att fabrikslokalerna i stället skulle användas för att tillverka vindkraftverk.

Nu rapporterar dock brittiska Top Gear att TVR kan vara på väg tillbaka. Det är brittiske entreprenören Les Edgar som ska ha köpt namnrättigheterna från Smolenski. Edgar har bakgrund inom Aston Martin, och har bland annat ansvarat för att ta Aston Martin tillbaka till GT-tävlingar.

Planerna för TVR är stora, berättar Edgar i en intervju till Top Gear, och han försäkrar att man ”inte ska göra samma misstag som har gjorts tidigare”. Exakt vad planerna går ut på nämns dock inte, inte heller vad man fick betala för namnrättigheterna. Det som dock sägs är att man ska respektera märkets arv och ”brittiskhet”.

När får vi då se en ny TVR på vägarna igen? Ja, det återstår att se, så att säga. Men vi kanske får anledning att återkomma i frågan.