Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tyskland ligger bäst till för nya Tesla Gigafactory-fabriken

Vi har tidigare skrivit om att Tesla vill uppföra en Gigafactory-fabrik i Europa och att Nederländerna och Tyskland då låg bäst till. Nu lutar det mest åt sistnämnda land.

Nordrhein-Westfalen och Niedersachsen är de två tyska delstater som ligger bäst till för att få den nya bilfabrik som Tesla vill bygga i Europa. Enligt flera tyska tidningar har en första inspektion skett i områden i de två delstaterna i nordvästra Tyskland. I juni uttalade sig Tesla-chefen Elon Musk om den kommande fabriken i Europa och sa att ett område vid gränsen mellan Tyskland och Frankrike skulle vara det allra bästa.

DUELL: Hyundai Kona Electric mot Tesla Model 3

Planen är att den nya fabriken i Europa både ska tillverka bilar och batterier. De områden som Tesla undersökt i sommar gränsar inte till Frankrike men väl till Nederländerna och Belgien.

Flera andra bil- och batteritillverkare planerar att öppna fabriker i Europa. Svenska Northvolt fick i somras uppdraget att tillsammans med Volkswagen bygga en fabrik i Salzgitter, Niedersachsen, sydost om Hannover.

Bilden ovan visar Tesla Gigafactory 2 i amerikanska delstaten New York.

LÄS MER: Lacksläpp och rost på Tesla Model 3