Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Uppåt för Caterham

Den brittiska sportbilstillverkaren Caterham visar upp toppsiffror. Ja, inte bara när det gäller prestanda utan nu till även till försäljning.

Förra veckan skrev vi om försäljningsrekord för de tyska premiummärkena Mercedes och Porsche. De är inte de enda som har siffror som pekar uppåt, även en aktör som spelar i rena gärsgårdsserien har toppsiffror försäljningsmässigt för 2016.

Brittiska sportbilstillverkaren Caterham lyckades nå sina bästa siffror på 20 år med över 600 sålda bilar att jämföra med Porsches 237 778 och Mercedes 2 083 888.

Trots, eller tack vare, Storbritanniens kommande urträde ur den Europeiska Unionen höll sig exporten på samma nivå procentuellt som tidigare även om över hälften av Caterhams bilar säljs på den inhemska marknaden.

En bidragande anledning till de fina siffrorna var den nya retro-versionen av modellen Seven kallad Sprint som såldes i 60 exemplar under 2016. Att modellen Seven, som tillverkades av Lotus till 1972, fyller 60 år i år kan bidra till goda siffror även 2017.