Världens 25 mest sålda bilar 2011

Världens 25 mest sålda bilar 2011 – hela listan

Vilken bilmodell sålde i flest exemplar under 2011? Ford Fiesta, Tata Nano eller kanske Toyota Prius? Nej, två av dem är visserligen med på topp 25-listan men de nådde inte upp till absoluta toppen som krävde mer än en miljon sålda bilar.

Chevrolet har för inte så länge sedan gått ut med informationen av deras världsbil Cruze är världens mest sålda modell under 2011. Men det stämmer inte. Cruze är visserligen med högt uppe på listan över världens 25 mest sålda bilmodeller förra året men har inte en chans mot toppduon som sålde i vardera drygt en miljon exemplar.

Toyota Hilux är en annan populär bil som är bästsäljande modell i hela 33 olika länder världen över. Men inte ens det hjälper Hilux att komma upp i toppen sett till den globala försäljningen. En annan populär pickup, Fords F-serie, är år efter år bästsäljande på den amerikanska marknaden, men det hjälper föga jämfört med de bilar som går bäst överlag.

Vilken bilmodell tror du var världens mest sålda under 2011? Svaret har du i bildgalleriet nedan som listar de 25 mest sålda bilarna i världen.

Att plocka fram statistik på den globala bilförsäljningen, modell för modell, är ingen enkel uppgift. Topplistan som vi presenterar här bygger på siffror från analysföretaget IHS Global Insight som därefter bearbetats och kompletterats av bloggen Best Selling Cars som är expert på att samla in försäljningssiffror från världens alla kontinenter och länder. Att listan skulle stämma till punkt och pricka kan vi inte garantera för det lär finnas en viss felmarginal, men den ger i alla fall en tydlig fingervisning över hur försäljningstoppen ser ut.