Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Victor Muller åter en del i kampen om Saab

Den som trodde att Victor Muller hade sagt sitt sista ord om Saab i samband med konkursen 19 december i fjol trodde fel. Nu rapporterar Dagens Industri att Muller agerar rådgivare åt turkiska Brightwell Holdings, ett av företagen som visat sitt intresse i Saab.

Efter Saabs konkurs 19 december 2011 har ett fleratal intressenter visat sitt intresse för att köpa upp hela eller delar av konkursboet, bland annat Youngman, som hade långt gångna förhandligar med Saab innan konkursbeskedet och indiska Mahindra&Mahindra som bland annat äger SsangYong. Att Victor Muller skulle återkomma till Saabs hetluft var dock knappast någon som riktigt trodde. Men så verkar nu, mer eller mindre, vara fallet.

Muller har nämligen ett finger med i spelet i form av rådgivare för det turkiska investmentbolaget Brightwell Holdings, som var ett av de allra första att visa sitt intresse för Saab efter konkursen. Detta rapporterar Dagens Industri.

– Jag känner Victor Muller väl och det är svårt att stoppa hans entusiasm för Saab. Vi får mycket hjälp av honom", säger Ahmed Zamier, som är delägare och styrelseledamot i Brightwell, till tidningen.

Brightwell Holdings sägs ha stöd från turkiska staten för sitt intresse i Saab, och ska även ha en del intressen i olja i Mellanöstern-regionen. Trots detta har man ändå i uttalanden sagt sig villiga att behålla stora delar av verksamheten i Trollhättan och återstarta tillverkningen så snart som möjligt, om det bud man avser lägga på företaget går igenom. 

Företrädare för företaget ska befinna sig i Sverige just nu för möten med konkursförvaltarna.