BMW X6 M50d Foto: copyright BMW AG. .for press purposes only

Vita bilar är coola tack vare Steve Jobs Apple

Vita bilar har seglat upp till att vara världens mest populära färg på bilar. Det har vi framlidne Steve Jobs och hans livsverk Apple att tacka för.

Svarta och silverfärgade bilar har länge stått högst i kurs hos nybilsköparna. Men förra året hände något, vita bilar gick som tåget och tog sig förbi nämnda kulörer och lade beslag på förstaplatsen. 21 procent av alla bilar som såldes i världen förra året var vita. Men varför är vitt inte längre ”skitt” utan i stället så hett?

 Enligt BMW Designworks designchef inom färg- och materialval, Sandy McGill, är det Steve Jobs och hans företag Apple vi ska tacka (eller skylla på?).

 – Före Apple var vitt förknippat med saker som kylskåp och kaklet i ditt badrum. Apple gjorde i stället den vita färgen värdefull, säger han och syftar på flertalet av de Apple-produkter, exempelvis datorer och mobiltelefoner, som har släppts i vitt de senaste tio åren.

 Nu har vi konsumenter inte bara accepterat Apples vita produkter utan tagit till oss färgen så pass att vi nu köper vita bilar, trots att man får ”tvätta bilen oftare”.

 Vilken vit bil tycker du är coolast? Kanske är det någon av dem vi valt ut i bildgalleriet nedan eller är det en helt annan vit bil som du är svag för? Berätta för oss med en kommentar.