Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vladimir AntonovVladimir AntonovVladimir Antonov
Vladimir Antonov

Vladimir Antonov arresterad – Saab kan bli betalningsskyldiga

Sent på torsdagskvällen greps ryssen Vladimir Antonov i London sedan en europeisk arresteringsorder utfärdats då han misstänkts för grov förskingring. Enligt uppgifter kan Saab bli skyldiga att betala miljontals dollar till lettiska banker.

Vladimir Antonov är nu arresterad sedan han i går kväll påträffades av brittisk polis i affärskvarteren i London. Antonov anklagas för penningtvätt, förskingring och bedrägeri i miljardklassen sedan det upptäcktes att allt inte står rätt till i hans litauiska bank Snoras och dess lettiska dotterbolag Krajbanka. Banken är sedan förra veckan under tvångsförvaltning av den litauiska regeringen. Den lettiska finansinspektionen har funnit stora lån som inte bokförts. Totalt handlar det om drygt nio miljarder kronor som saknas i de båda bankerna.

 Vladimir Antonov har länge figurerat kring Saab och alla dess affärer och ska ha pumpat in väldigt stora belopp i Victor Mullers plånbok för att denne kunna ta över Saab. Var pengarna har kommit från vet man inte men flera uppgifter hävdar att pengarna har ett samband med de förskingringar som skett i Litauen och Lettland. Enligt TV4 i går kväll kommer den lettiska finansinspektionen att kräva Saab på miljontals dollar. I så fall ännu ett krokben för Saab på vägen mot en ljusare framtid.