Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Europcar

Volkswagen bekräftar: Vill köpa Europcar

Efter att ha fått ett första bud nekat har nu Volkswagen-gruppen bekräftat att man försöker köpa biluthyrningsfirman Europcar. 

Det var amerikanska nyhetsbyrån Bloomberg News som först rapporterade om att Volkswagen lagt ett bud på runt 22 miljarder kronor för biluthyrningsföretaget Europcar. Budet ska ha lagts tillsammans med företagen Attestor och Pon Holdings, men förkastades av Europcar och det är inte skrivet i sten att affären blir av.

Detta trots att Volkswagen nu bekräftat att man försöker tillskansa sig ett majoritetsägande i företaget i ett försök att expandera sina mobilitetstjänster. Enligt Bloomberg är diskussionerna i ett tidigt stadie och inget beslut är taget än.
– En potentiell transaktion kan vara attraktivt för Volkswagen. Det representerar ett av flera alternativ för att ge VW tillgång till en plattform som kan stödja vår långsiktiga mobilitetsvision och stärka Volkswagens spektrum av produkter och tjänster, skriver VW i ett officiellt uttalande.

Europcar bekräftade i förra veckan att man tackat nej till ett erbjudande om att köpa företaget för 444 kronor aktien, utan att identifiera vart budet kom ifrån. Volkswagen ägde tidigare firman i slutet på 1990-talet men sålde den till 2006 till Eurazeo för cirka tolv miljarder kronor. Europcars aktie gick, efter uppgifterna om det nekade budet läckt ut, upp med 18 procent under veckans två sista handelsdagar.
Det återstår att se om Volkswagens uppvaktning blir framgångsrik, och i sådana fall till vilket pris.