Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: Volkswagen AG
2 AV 2
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen-fabriken i Zwickau går för fullt

Produktionen låg nere i några veckor och därefter reducerad tillverkningstakt, men nu är det fullt järn i ”elbilsfabriken” igen.

Volkswagen meddelar att man har återgått till treskiftproduktion på fabriken i Zwickau där man tillverkar elbilar för Volkswagen, Audi och Cupra. Tillverkningen förväntas att uppgå till 1 300 bilar per dag på grund av att tillgången på kritiska komponenter nu är bättre. Efter Rysslands invasion i Ukraina stoppades produktion i tre veckor, och sedan 29 mars har man tillverkat i genomsnitt 900 bilar per dag i två skift.

Tillverkning av Cupra Born i Zwickau där Trabant tillverkades fram till början av 1990-talet.Tillverkning av Cupra Born i Zwickau där Trabant tillverkades fram till början av 1990-talet.Tillverkning av Cupra Born i Zwickau där Trabant tillverkades fram till början av 1990-talet.
Tillverkning av Audi Q4 e-tron i Zwickau.Tillverkning av Audi Q4 e-tron i Zwickau.Tillverkning av Audi Q4 e-tron i Zwickau.
Tillverkning av Volkswagen ID.4 och ID.5 i Zwickau.Tillverkning av Volkswagen ID.4 och ID.5 i Zwickau.Tillverkning av Volkswagen ID.4 och ID.5 i Zwickau.
1 AV 3
Tillverkning av Cupra Born i Zwickau där Trabant tillverkades fram till början av 1990-talet.
Foto: Volkswagen AG
2 AV 3
Tillverkning av Audi Q4 e-tron i Zwickau.
Foto: Volkswagen AG
3 AV 3
Tillverkning av Volkswagen ID.4 och ID.5 i Zwickau.
Foto: Volkswagen AG

Bilarna som nu kommer ut i större antal igen är Volkswagen ID.3, ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron och Cupra Born.