Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Peter Carlsson kan le efter Volkswagens nya jätteorder.Peter Carlsson kan le efter Volkswagens nya jätteorder.Peter Carlsson kan le efter Volkswagens nya jätteorder.
Peter Carlsson kan le efter Volkswagens nya jätteorder. Foto: Patrik Lindgren / Patrik Lindgren

Volkswagen lägger jätteorder hos Northvolt

Volkswagen ökar investeringen i batterifabriker i snabbladdning i Europa. 

Svenska Northvolt får en order värd närmare 140 miljarder för att förse VW med batterier till elbilar.

VW köper också Northvolts andel i den gemensamma batterifabriken i Tyskland.

Northvolts vd Peter Carlsson tackade en gång nej till VW-chefen Herbert Diess erbjudande om att leda den tyska koncernens elbilssatsning. Istället byggde Peter upp batteritillverkaren Northvolt där han snabbt började samarbeta med VW.

När Volkswagen nu ökar takten i sin storsatsning på elbilar och energilagring i batterier får Northvolt en huvudroll. VW och Northvolt bygger just nu tillsammans en ny batterifabrik i Salzgitter. Parterna har ägt hälften vardera men nu ska VW köpa Northvolts andel. Samtidigt satsar VW mer pengar i Northvolts fabrik i Skellefteå som byggs ut till en total kapacitet på 40 GWh.

Totalt sex batterifabriker

Volkswagens strategi är att så snabbt det går skapa sig en kapacitet på totalt 240 GWh  elbilsbatterier i Europa vilket skulle motsvara totalt sex helt utbyggda Skellefteåfabriker. Förutom i Sverige och Tyskland planerar VW att bygga fabriker i Spanien eller Portugal och i Polen eller Tjeckien. Fabriken i Salzgitter ska stå klar för att bygga batterier senast 2025.

VW:s senaste order hos Northvolt är värd cirka 140 miljarder kronor och totalt har Northvolt nu beställningar till ett värde av 270 miljarder kronor.

Enligt uppgifter från VW:s strategidag kommer Volkswagen att satsa allt mer på så kallade prismatiska celler vilket talar för att Northvolt och den kinesiska leverantören CATL blir de två huvudsakliga batterileverantörerna. VW har också köpt elbilsbatterier av LG Chem och SK Innovation men då de två tillverkarna ligger i konflikt med varandra kan det betyda att VW knyter till sig kapacitet på annat håll.

Volkswagen meddelade också en plan för fler partners för snabbladdning av elbilar. VW har tecknat avtal med BP i Storbritannien, Iberdrola i Spanien och Enel i Italien.