Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen ska bli Voltswagen

Det ska tydligen inte röra sig om ett skämt, utan Volkswagens elbilar ska på amerikanska marknaden gå under nya varumärket Voltswagen.

I dag, den 29 mars, råkade Volkswagen of America skicka ut en pressrelease en månad för tidigt. Den skulle egentligen ha skickats ut den 29 april.
Innehållet är vad man skulle kunna ta för ett aprilskämt, men är det tydligen inte. I utskicket stod det nämligen att Volkswagen i USA ska byta namn till Voltswagen of America. I dag heter företaget Volkswagen of America.

Anledningen sägs vara för lyfta fram företagets satsning på elbilar, samtidigt som man kan misstänka att namnbytet också har att göra med att namnet Volkswagen i USA i dag fortfarande är en aning nedsvärtat efter dieselgate-skandalen.

TEST: Volkswagen ID.3 i vinterkyla 

Medan elbilarna ska ha emblem som säger Voltswagen ska bensin- och dieselfordonen fortsatt att ha Volkswagens traditionella emblem.

Voltswagen of America blir, precis som i dag, en del av Volkswagen Group of America som är ett dotterbolag till Volkswagen AG i Wolfsburg.

Volkswagen har inte velat kommentera den läckta pressreleasen, men CNBC har varit i kontakt med en person med insyn i företaget och som bekräftat att namnbytet är autentiskt. Enligt pressreleasen ska namnbytet inledas redan i maj i år.

Namnbytet officiellt bekräftat

Volkswagen of America har nu bekräftat namnbytet. Du kan läsa mer om det här.

Uppdatering: Volkswagen erkänner skämt

Läs mer om det skämtsamma namnbytet här.

PROVKÖRNING: Volkswagen ID.4