Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen ska bygga ny suv i USA

För att sätta extra fart på försäljningen i USA planerar Volkswagen att lansera en ny suvmodell. Den ska inte bara byggas för USA, utan även i USA, närmare bestämt den nya fabriken i Tennessee.

Europas största biltillverkare planerar att även bli världens största biltillverkare och för att det ska bli möjligt krävs ett uppsving på USA-marknaden. Därför planerar Volkswagen att lansera en helt ny suvmodell som ska byggas i den nyetablerade fabriken i Chattanooga, Tennessee, enligt uppgifter till nyhetsbyråerna Reuters och Bloomberg.

 Volkswagen har även en fabrik i mexikanska Puebla men det verkar alltså som att man kommer att prioritera den nya USA-fabriken. Den tilltänkta suvmodellen väntas bli mycket lik konceptbilen CrossBlue som visades på fjolårets Detroitsalong.

 Volkswagen rankades som världens tredje största biltillverkare år 2013, efter tvåan GM och ettan Toyota. 2018 är det dock tänkt att Volkswagen ska sälja tio miljoner bilar och därmed vara störst i världen. Den planen rimmar illa med utvecklingen i USA. Under 2013 sjönk Volkswagens USA-försäljning med 6,9 procent och stannade på drygt 400 000 bilar, vilket bara är hälften av vad man planerar att sälja år 2018.