Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen ID.2 ska ”endast” ta tre år att få ut på vägen från att första skissen gjordes.Volkswagen ID.2 ska ”endast” ta tre år att få ut på vägen från att första skissen gjordes.Volkswagen ID.2 ska ”endast” ta tre år att få ut på vägen från att första skissen gjordes.
1 AV 2
Häng med runt Volkswagens nya stora kombi
2 AV 2
Volkswagen ID.2 ska ”endast” ta tre år att få ut på vägen från att första skissen gjordes.
Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Volkswagen ska utveckla bilar snabbare

Volkswagen meddelar att de ska korta ner utvecklingstiderna för nya bilar framöver. Orsaken är att man vill hänga med de kinesiska märkena.

Flera europeiska biltillverkare känner att de ligger lite efter de kinesiska, åtminstone när det kommer till att utveckla bilmodeller. Volkswagen känner sig uppenbart hotade eftersom de nu meddelar att de ska korta ner sina utvecklingstider från 54 månader till 36 månader.

– Ni ser med kinesiska konkurrenter att det är genomförbart. Vi har konkreta idéer om hur vi ska göra det här, säger Kai Grunitz, teknikchef på Volkswagen.

Man säger att det redan pågår projekt med den nya 36-månadersmetoden, bland annat kommande ID.2. De första skisserna var klara i december 2022 och tillverkaren menar att målet är att den ska finnas på vägen i slutet av 2025.

Däremot kommer de kortare utvecklingstiderna så småningom kräva att Volkswagen bygger nya simuleringsverktyg och sätt att validera utvecklingsarbetet. De nuvarande valideringsmetoderna kommer behöva kapas samt att det sker färre tester i verkligheten. Det kan innebära vissa risker både med själva utvecklingsfaserna och med kvaliteten på den färdiga produkten, medger man, men att det är nödvändigt med risker för att kunna vara agil.

– Vi kommer inte att ta några bilar till vägen som ni har sett med Golf 8 eller ID.3, med tusentals fel som kommer till våra kunder. Frågan är hur vi minskar testcyklerna och håller oss inom kvaliteten, säger Kai Grunitz.