Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen stänger Wolfsburg-fabriken 1-2 dagar per vecka

I och med omställningen till WLTP-certifierade bilar har Volkswagen beslutat sig för att stänga ned produktionen i Wolfsburg-fabriken en till två dagar i veckan under ett par månaders tid.

För några veckor sedan skrev vi om hur Volkswagens enorma modellutbud sätter käppar i hjulen för företaget när det gäller anpassningen till den nya WLTP-standarden som den 1 september 2018 ersätter utgående NEDC. Produktionen tvingas kliva tillbaka ett steg för att ge plats åt den tidskrävande WLTP-certifieringsprocessen.

Nu rapporteras det om att produktionen i Wolfsburg, där Golf, Tiguan och Touran tillverkas, kommer att stängas ned en till två dagar i veckan under augusti och september. Under dessa dagar kommer testriggarna, där WLTP-typgodkännandena genomförs, att gå varma. Sannolikt kommer de även att vara igång övriga dagar i veckan då Volkswagen har över 200 modeller som ska testas och certifieras om på nytt.

Volkswagen har också flaggat för att deras Zwickau-fabrik, där Golf och Passat samt karosser till Bentley Bentayga och Lamborghini Urus tillverkas, ska stängas ned under några dagar och att komponenttillverkningen kommer att dras med förseningar. Även fabriken i Emden, där Passat och Arteon byggs, kommer att stängas ned under några dagar under innevarande års andra halva, detta på grund av svag efterfrågan på mellanklassbilar.