Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagens nya logotyp blottad under fotbollsmatch

Med nya Volkswagen Golf lanseras en ny logotyp. Bilen kommer senare i år men redan nu kan vi se företagets uppdaterade logga.

Volkswagens bilar kommer snart få en nytt emblem i nosen. Tillverkaren ändrar sin logotyp, något som vi har skrivit om tidigare. Den nya ska bättre passa på morgondagens bilar och i smartphones, menar man.

Volkswagen Golf generation åtta lurar runt hörnet och med den ska den nya logotypen göra debut. Det vet vi. På grumliga spionbilder på bilen har vi kunnat ana det nya märket.

Foto: Volkswagen

Nu behöver vi emellertid inte sitta och vänta på Golfen i fråga utan bara slå på teven för att se Volkswagen nya logotyp, den tionde versionen sedan starten 1937. Då tillverkaren är sponsor för det tyska fotbollslandslaget har logotypen redan exponerats. Inte på matchtröjorna men väl på överdragströjor och overaller.

Den nya logotypen är betydligt enklare och tunnare än sin föregångare och borta är både den blå färgen och 3D-effekten. Ovan ser du de gamla versionerna av Volkswagens logotyp och kan peka ut din favorit. Eller om den nya kanske faller dig bättre i smaken?I klippet nedan kan du se landslaget besöka Volkswagens fabrik i Wolfsburg, alla iförda huvtröjor med den nya logotypen.

https://youtu.be/uPUvVTzmt0Y