Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo Cars börsvärde uppemot 200 miljarder kronor

I dag har Volvo Cars meddelat när handeln med bolagets aktier inleds och vad aktierna förväntas handlas för. 

I samband med en presskonferens under måndagen meddelade Volvo Cars att börshandeln med bolagets aktier inleds den 28 oktober och att man i nuläget har ett aktieprisintervall om 53 till 68 kronor vilket motsvarar ett marknadsvärde för bolaget på mellan 163 och 200 miljarder kronor. Det är något lägre än de knappa 220 miljarder kronor som nämndes i Wall Street Journal för ett par veckor sedan.

– Jag tycker att det är viktigt att priset ska stå i relation till värdet av företaget. Samtidigt ska det vara ett pris som köparna tycker är rimligt och som ska erbjuda en möjlighet för investerare att se en bra värdeutveckling i tiden framåt, sa Volvo Cars vd Håkan Samuelsson till TT under eftermiddagen.

En nyemission av B-stamaktier beräknas tillföra Volvo Cars 25 miljarder kronor i bruttolikvid före avdrag för transaktionskostnader.
AMF, Swedbank, If Skadeförsäkring, Nordea, Skandia, Livförsäkringsbolaget Skandia och Danica Pension har förbundit sig att förvärva aktier motsvarande 26 procent av bruttolikviden, cirka 6,4 miljarder kronor.
Mellan 19,5 och 24 procent av aktierna kommer att handlas fritt, så kallat free float.

Exakta villkor för börsintroduktionen fastställs den 27 oktober, det vill säga dagen innan den beräknade första dagen för handel på Nasdaq Stockholm. Kortnamn för aktien blir VOLCAR B.
Anmälningsperioden för institutionella investerare förväntas pågå mellan 19 och 27 oktober och för allmänheten i Sverige, Danmark, Finland och Norge mellan 19 och 26 oktober.