Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Jan-Erik Berggren smygtittar på bottenplattan: Jag viskar lite för alla lyssnar ju på VD:n...
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Volvo Cars elbilsomställning uppges skjuta ytterligare fart

Volvos målbild att tillverka enbart elbilar från 2030 är bara sju år bort. Enligt Reuters finns nu mer information i ämnet.

Enligt en artikel publicerad hos Reuters i dag torsdag 2 februari gör sig Volvo och deras huvudägare Geely sig nu redo för att öka takten i omställningen att göra Volvo till ett rent elbilsmärke. Ambitionen har varit känd ett tag, liksom att arbetet är i gång – inte minst då nya EX90 lanserades i november 2022 i Kungsträdgården i Stockholm. Men nu ska man, enligt Reuters källor, fortsätta arbetet som innebär omställningen till eldrift för totalt tre suv- och två sedanproduktlinjer. Enkelt uttryckt hela den plattform av modeller som utbudet består av i dag med S60 och S90 samt XC40, XC60 och XC90. Känt sedan tidigare är även projektet att bygga en lyxbuss för den asiatiska marknaden, ett fordon vi tidigare har berättat om och som bygger på Geely-gruppens Zeekr 009-modell

Zeekr 009 ska få Volvo-emblem.Zeekr 009 ska få Volvo-emblem.Zeekr 009 ska få Volvo-emblem.
Zeekr 009 ska få Volvo-emblem. Foto: Zeekr

Enligt uppgifter som Reuters tagit del av från ”personer med inblick i ärendet” ska sex nya eldrivna modeller presenteras fram till och med 2026, där Volvo-versionen av Zeekr 009 beräknas vara en av dem. Att vinna marknadsandelar och bygga Volvo som varumärke i Asien lät bli synnerligen viktigt om denna satsning ska falla väl ut. Samtidigt står man med ett utbud för hemmamarknaden i Sverige där billigaste bilen totalt sett, bensindrivna Volvo XC40 B3, kostar från 377 000 kronor. Nya EX30 är på väg, kanske lansering redan i sommar, men prisbilden är en utmaning för Volvo i Sverige.