Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volvo Cars

Volvo Cars investerar i snabb laddteknik

Volvo Cars Tech Fund, den svenska biltillverkarens riskkapitalarm, investerar i israeliska StoreDot som utvecklar vad som beskrivs som extremt snabb laddteknik för batterier.

StoreDots teknik sägs kunna erbjuda laddkapacitet om 16 mil per fem minuter. Det israeliska företaget vill med samarbetet med Volvo Cars få ut sin teknik på marknaden i ett tidigare skede, målet är att nå massproduktion om två år.
Volvo Cars beskriver sin investering i StoreDot som den första av en premiumbiltillverkare och samarbetet sker främst inom det samriskföretag som Volvo Cars i fjol bildade med Northvolt. Volvo Cars menar att man nu har säkrat tillgång till all teknik som utvecklas som en del av samarbetet.

– Vi siktar på att bli den snabbaste förnyaren i vår bransch, och Tech Fund spelar en avgörande roll för att etablera partnerskap med framtida teknikledare. Vår investering i StoreDot passar perfekt in i detta tankesätt och deras engagemang när det gäller elektrifiering och koldioxidfri mobilitet matchar vår egen. Vi är glada över att göra detta till ett framgångsrikt samarbete för båda parter och arbeta för att ta denna banbrytande teknik till marknaden, säger Alexander Petrofski, chef för Volvo Cars Tech Fund.

StoreDots utveckling av laddteknik beskrivs som banbrytande och baserad på en unik anodteknik där kisel dominerar, samt integration av relaterad mjukvara.