Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo drar ner även i belgiska Gent

De flesta av Europas biltillverkare blöder och de tvingas till drastiska åtgärder för att anpassa sig till den minskade efterfrågan. Volvofabriken i Torslanda är redan drabbad, nu är det belgiska Gents tur.

Det verkar som den nya koncernchefen Håkan Samuelsson snabbt har tagit sig an uppgifterna att kapa kostnader och anpassa produktionen till det rådande läget för Europas bilindustri. Genom produktionsdirektören Lars Wrebo meddelar Volvo att de drar ner på takten vid märkets fabrik i belgiska Gent där nya V40-modellen tillverkas.

 Från och med årsskiftet minskas produktionstakten från 59 till 54 bilar per timme. Det innebär också att 300 personer inhyrda via bemanningsföretag inte får sina kontrakt förnyade när de löper ut vid årsskiftet.

 Produktionsneddragningen i Gent är bara en i raden för Volvo. Nästa vecka står tillverkningsbandet helt still på Volvofabriken i Torslanda för att få 3 000 färre bilar tillverkade. Vid månadsskiftet september/oktober sänktes dessutom Torlandafabrikens produktionstakt från 57 till 50 per timme.