Volvo ökar produktionen – nyanställer uppemot 800 personer

Det är fortsatt hård efterfrågan på Volvo Cars produkter och produktionstakten måste höjas för att ligga i fas med efterfrågan. Därför ska företaget nyanställa mellan 700 och 800 personer.

Volvo fortsätter att skörda försäljningsframgångar vilket påverkar trycket vid fabriken i Torslanda. Våren 2015 påbörjades ett tredje arbetsskift och i samband med det anställdes uppemot 1 500 nya personer.

I och med förra årets försäljningsrekord och ännu högre försäljningssiffror i januari i år måste man nu nyanställa ännu fler. Enligt Sveriges Radio P4 Väst rör det sig om runt 700, kanske till och med uppemot 800 tjänster som måste tillsättas. Det handlar om tillsvidareanställningar som påbörjas under våren.

– Som en del i vår globala expansion utökar vi nu antalet anställda i Göteborg. Vi kommer att anställa 700 upp till 800 personer, säger Volvo Cars personaldirektör Hanna Fager till SR P4 Väst.

När nya personalen är på plats ska produktionstakten ha skruvats upp tio procent jämfört med i dag.

De nya anställningarna kommer att ske på flera olika ställen i fabriken.

– Det är över hela fabriken och i alla tre skiften. Oavsett om det är i kaross, måleri, slutmontering eller på logistik så behövs det folk överallt, säger Mikael Sällström, ordförande för verkstadsklubben på Volvo, till SR P4 Göteborg.

I dag har personbilstillverkaren Volvo omkring 17 000 anställda i Sverige varav absoluta merparten finns i Göteborg. Globalt närmar sig Volvo 30 000 anställda.