Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo söker hundratals nya ingenjörer

I vad Volvo kallar för en av företagets största ingenjörsrekryteringskampanjer någonsin söker man nu omkring 400 personer med inriktning främst på programvaruutveckling.

Vi har tidigare skrivit om att svensk fordonsindustri är i stort behov av ingenjörer. Volvo Cars är ett av bolagen som med ljus och lykta letar efter ny, kvalificerad personal som ett led i den fortsatta expansionen av verksamheten.

Nu lanserar de en rekryteringskampanj som de själva kallar för en av de största någonsin i företagets 89-åriga historia. Det är just ingenjörer som efterlyses och syftet är att stärka utvecklingen av nästa generations teknik inom säkerhet, självkörande bilar och elektrifiering – tre områden där Volvo redan tillhör de ledande aktörerna eller har för avsikt att bli ledande.

Totalt handlar det om omkring 400 ingenjörer som behöver anställas inom det närmaste året, ingenjörer med inriktning främst på programvaruutveckling. Merparten av de nyanställda kommer att placeras på Volvos huvudkontor för forskning och utveckling i Göteborg.

Volvo öppnar även ett forsknings- och utvecklingscenter i skånska universitetsstaden Lund. Närheten till kontinenten, Malmö och Köpenhamn var viktiga aspekter för Volvo vid valet av plats.

I september kommer de första 35 nyanställda att börja arbeta.

– Volvo är en branschledande aktör när det gäller självkörande bilar och elektrifiering och inte minst den självklara ledaren när det gäller säkerhet. Vi har stora ambitioner att inte bara behålla utan också utöka den ledningen, så vi måste se till att vi lockar till oss de bästa ingenjörerna på marknaden. Den nya rekryteringskampanjen är del av den strategin, säger Peter Mertens, Senior Vice President, Research & Development på Volvo Cars.