Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skärmdump från eventets hemsida.Skärmdump från eventets hemsida.Skärmdump från eventets hemsida.
Skärmdump från eventets hemsida.

Volvo sponsrar vinmaraton

Volvo är en av sponsorerna för årets Marathon du Medoc, maratonloppet där deltagarna bjuds på 23 glas vin innan de går i mål.

En löpande vinflaska. Foto: Creative Commons/FlickrEn löpande vinflaska. Foto: Creative Commons/FlickrEn löpande vinflaska. Foto: Creative Commons/Flickr
En löpande vinflaska. Foto: Creative Commons/Flickr

På Marathon du Medocs hemsida syns arrangemangets sponsorer högst upp, med sina loggor uppförda på vintunnor. En av sponsorerna är Volvo Personbilar. Exakt hur de sponsrar evenemanget är oklart, men frågan är varför en biltillverkare vill synas i ett sammanhang som är så tydligt kopplat till alkohol. Teknikens Värld har sökt Volvo Personvagnar i både Frankrike och Sverige för att ta reda på det, men de har valt att inte kommentera det hela.

Le Marathon de Medoc är ett maratonlopp som arrangeras i Bordeaux i sydvästra Frankrike varje år. Regionen anses ofta vara en av världens mest framstående för kvalitetsviner. Maratonloppet är exakt 42,195 kilometer långt, och har över 8 000 deltagare och 100 000 åskådare varje år. Vid vart och ett av de 23 depåstoppen längs vägen bjuds deltagarna på vin och lokala delikatesser som ostron, gåslever ost, kött och glass. Många av deltagarna klär dessutom ut sig inför loppet.

För två år sedan ändrade Volvo sin marknadsstrategi. År 2014 gick marknadschefen Alain Visser ut med att företaget globalt avvecklar all sponsring, förutom världsomseglingen Volvo Ocean Race. Lokala sponsoravtal för kultur och sport skulle dock finnas kvar. Det gynnar evenemang som det här.

Maratonloppet arrangerades första gången år 1985. Då liksom idag vilar idén på fyra grundpelare: hälsa, sport, gemytlighet och nöje. Starten går den 10 september. Mer info om eventet finns på eventets hemsida