Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvos kinesiska fabrik ett svartbygge

Volvo Personvagnar saknar tillstånd från kinesiska myndigheter för att bygga sina fabriker i Kina. Trots det är bygget redan i full fart, uppger gp.se.

Volvo PV siktar på att avancera på den växande kinesiska marknaden och för det krävs ytterligare etablering i landet, både vad gäller distribution och tillverkning. Men nu verkar det som biltillverkaren haft alltför bråttom när det gäller att bygga fabriker i de kinesiska städerna Chengdu och Daqing. Båda byggplatserna saknar nämligen de nödvändiga tillstånd från industriplaneringsmyndigheten NDRC som krävs, vilket Volvo medger för gp.se.

 – Ja, det stämmer att vi ännu inte fått alla papper klara. Det är klart att vi hellre hade sett att det var på det sättet, men i detta fall måste vi lita på våra kinesiska kollegor. Vi har egentligen inget val eftersom vi ju ägs av ett kinesiskt bolag, säger Volvos informationschef Olle Axelson.

 För några dagar sedan kunde vi komma med nyheten att Volvo planerar att nyanställa drygt 10 000, främst då till sina kinesiska fabriker.