Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Von Braun Sports Cars i konkurs
Von Braun Sports Cars i konkurs
Von Braun Sports Cars i konkurs
Von Braun Sports Cars i konkurs Foto: Von Braun Sports Cars

Von Braun Sports Cars i konkurs

Tänker man på Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani och Aston Martin på en och samma gång tänker man automatiskt på lyxbilsåterförsäljaren Von Braun Sports Cars. I dag har företaget begärts i konkurs.

I början av 1980-talet tog Torbjörn von Brauns verksamhet form när han drev en välrenommerad bilverkstad. Det var startskottet till vad vi i dag känner som Von Braun Sports Cars som är återförsäljare av exklusiva supersportbilar av märkena Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani och Aston Martin. Företaget har sin bas Skene i Västra Götaland men har också två showrooms ute i landet, ett i Stockholm och ett i Göteborg.

 På torsdagsförmiddagen lämnade Torbjörn von Braun själv in en konkursansökan till tingsrätten. Anledningen är skulder på drygt två miljoner.

 Enligt Torbjörn von Braun är skulderna till följd av att de för ett par år sedan blev blåsta på 1,5 miljoner kronor av en utländsk billeverantör, att det under lågkonjunkturen är svårare att få bankkrediter samt att man haft förskingringsproblem internt på företaget. Sistnämnda är polisanmält.

 På grund av tidigare nedskärningar är det bara fyra anställda som berörs av konkursen. Trots dagens handling ser Torbjörn von Braun på framtiden med förhoppningen om att få till en rekonstruktion som kanske kan leda till ett nytt koncept med modernare framtoning och fler samarbetspartner.

 – Vi kommer inte lägga oss ner och dö, utan det finns en plan för framtiden. Det handlar fortfarande om samma segment och det finns mycket spännande idéer framåt, säger Torbjörn von Braun till Borås Tidning.