Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ilari Nackel/Shutterstock

VW-chefen: Vi måste lära oss att leva med viruset

Volkswagen har precis som de flesta andra biltillverkare tvingats att stänga sina fabriker världen över. Vd Herbert Diess tror Volkswagen kommer att tvingas hålla stängt längre än de två veckor som aviserats. Försäljningschefen Jürgen Stackman ser ändå slutet på krisen.

Till sommaren. Då tror Volkswagens försäljningschef Jürgen Stackman att bilfabrikerna kan komma att öppna igen efter coronakrisen.

– Vi antar att Tyskland kommer att återgå till det normala i sommar, säger Stackman till den tyska affärstidningen Frankfurter Allgemeine.

Men Stackman tror inte att coronaviruset är utrotat och att ingen kommer att få sjukdomen covid-19.

– Stilleståndet kan inte pågå längre än till sommaren. Samhället och ekonomin klarar inte det. Vi måste lära oss att leva med viruset, fortsätter VW-chefen.

LÄS MER: Europeisk bilindustri står stilla

Volkswagen ser att bilförsäljningen redan har börjat återgå till det normala i Kina som har börjat få bukt med smittspridningen i landet. I väntan på att det ska klinga av även i Europa har Volkswagen försökt att bygga om i sina fabriker så att arbetarna inte arbetar så nära varandra.För att illustrera kampanjen med social distansering har Volkswagen byggt om sin logotyp där V och W flyttats isär.

https://youtu.be/JcKP_-VB6xY

Volkswagen har också vidareutvecklat sin e-handel. Flera tillverkare och återförsäljare har sett ett ökat tryck på digital kommunikation och bilförsäljning över Internet under coronakrisen. Chattfunktioner och webbshoppar har utvecklats i snabbfart för att möta det nya sättet att köpa och titta på bil.Även Audi har gjort en motsvarande film som den ovan från Volkswagen.https://www.facebook.com/audi/videos/195959351825961/