Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Zlatan Ibrahimovic med Volvo XC70Zlatan Ibrahimovic med Volvo XC70Zlatan Ibrahimovic med Volvo XC70
Zlatan Ibrahimovic med Volvo XC70

Zlatan satte fart på Volvo XC70-försäljningen

Det är bara en dryg vecka sedan Volvo släppte reklamfilmen där Zlatan simmar, jagar, kramas – och kör Volvo XC70. Men det syns redan i orderstatistiken.

De 10-12 miljoner kronor som Volvo Personvagnar betalade Zlatan för att han skulle medverka i deras reklamfilm kan visa sig vara välplacerade pengar.

 Den hett debatterade reklamfilmen gick tydligen hem i de svenska stugorna. Volvo meddelar nu att XC70, som hade en form av biroll bredvid Zlatan, ökade försäljningsmässigt.

– Samma helg som kampanjen startade hade vi ”öppet hus” hos våra återförsäljare. Redan under helgen kunde vi konstatera en markant ökad orderingång på Volvo XC70 och XC60. Under resten av veckan har beställningar på de båda modellerna fortsatt att strömma in. Det är helt fantastiskt, säger Kristian Elvefors, försäljningsdirektör på Volvo Personbilar Sverige. Dock utan att precisera fram några siffror.

När försäljningsstatistiken för januari månad nu har sammanställts av Bil Sweden (bilar som tas i trafik för första gången, det vill säga ej beställda bilar) kan vi se att Volvo lade beslag på plats ett, två och tre. Volvo V70 (inklusive XC70) toppade som vanligt. 1203 sålda exemplar var dock en tillbakagång med sju procent jämfört med januari förra året. På andra plats landade Volvo XC60 med 862 sålda exemplar, en ökning med hela 56 procent. Volvo S60 och V60 beslagtog tredjeplatsen med 847 sålda exemplar, ett tapp på tre procent.

 Fjolårets tvåa Volkswagen Passat förpassades till fjärdeplats efter ett tapp på 23 procent. Därefter placerade sig Volkswagen Golf på femte plats och Volvo V40 på sjätte plats.

Jämfört med januari månad förra året ökade Volvo med drygt elva procent i en bransch som totalt ökade med knappt 19 procent.