Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bilist stoppar polisbil för att läxa upp polisman

Det brukar vara på det ena hållet, inte det andra. Men här får vi faktiskt se en civilperson stoppa en polis för att läxa upp honom då konstapeln kör olagligt.

https://youtu.be/ZaQyiIizgU8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är inte lätt att hålla koll på alla lagar som finns, det fick en vice sheriff Canfield i amerikanska delstaten Washington klart för sig när han blev stoppad av en helt vanlig medborgare.

I filmen får vi se Gav Seim vinka in vicesheriffen när han kör omkring i en helt omärkt bil. Gav Seim berättar därefter för konstapeln att han kör omkring olagligt. Enligt delstatens lagar måste alla myndighetsfordon vara märkta för att medborgarna inte ska kunna ta miste på dem, och framför allt för att personer med brottsliga avsikter ska kunna utge sig för att vara poliser. Enligt uppgift ska det ha inträffat mycket grova brott där personer har lockats till en bil i tron att det var en polis i bil.

Vicesheriff Canfield lyssnar på vad Gav Seim har att säga, ovetandes om lagen och skeptisk till vad han får höra. Gav Seim ger konstapeln, efter att han har kollat både polis-id och körkort, endast en varning den här gången.

På sin blogg skriver Gav Seim att sheriff Tom Jones har beslutat att märka alla deras fordon som rullar runt i Grant County. Så nog har ”frihetstalaren” (han kallar sig själv för det) Gav Seim fått en sten i rullning.

Frågan är bara om detta tilltag kommer tillbaka mot honom i form av att polisen inte ser minsta lilla förseelse mellan fingrarna när det kommer till Gav Seim. Ett trasigt bakljus och vips, kanske böter direkt utan varning...