Bilstöld misslyckades - kunde inte köra manuell

Det brukar vara nyttigt att lära sig köra bil i en bil med manuell växellåda, för att man ska kunna hantera vilken bil som helst i vilken situation som helst. Det är också något som är nyttigt att kunna i många branscher, inte minst om man bestämt sig för att göra karriär som biltjuv.

Mattias Skantze

En 23-årig man vid namn Ladell T. Cox i USA försökte sig på att stjäla en bil från ägaren när denne var påväg tillbaka till bilen, som stod på en parkeringsplats. Cox frågade efter nycklarna till bilen samtidigt som han höll en fejkpistol riktad mot ägaren, som villigt överlämnade dem till honom. Cox lyckades dock glömma en viktig del i en bilstöld, nämligen hur man kör bilen. Ägaren såg hur Cox satte sig bakom ratten, för att sedan inte ha någon aning om hur han skulle köra iväg.

Istället för att fly bestämde sig då Cox istället för att ge nycklarna till ägaren, i förhoppningen om att han skulle kunna tvinga honom att köra till den destination Cox angett. Dock tyckte han att det var en bra idé att ge nycklarna till ägaren innan han satt sig i bilen igen, varpå ägaren satte sig bakom ratten och körde iväg. Vittnen i en butik tvärs över gatan såg det hela och Cox blev snart arresterad. Vore det inte skönt om alla försök till bilstölder gick till såhär, istället för de organiserade bildelsstölderna som vi blivit vana vid?