Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biltjuv skrotade stulen bil – skickade bild till ägaren

En biltjuv inte bara stjäl din bil, tydligen kan biltjuven även få för sig att skrota din gamla ögonsten.

Nu ska du få höra en historia som man knappt tror är sann… men det är den enligt brittisk media.

En ung brittisk kille lade ut sin silverfärgade Ford Fiesta på annons på Facebook Marketplace. Han fick ganska omgående napp. En man kom och tittade på bilen och var villig att betala cirka 300 pund för den, men köparen hade inga pengar med sig.

Det är här säljaren gör sitt grövsta misstag. Den unga killen går med på att överlämna bilen till mannen som säger att han ska föra över pengar vid ett senare tillfälle. Säljaren struntade helt enkelt i den enklaste men absolut viktigaste regeln vid bilförsäljning; inga pengar, ingen bil.

Nåväl, säljaren väntade på pengarna som aldrig kom. Han skickade ett meddelande till köparen som svarade ”Du kommer inte att få några pengar, men du kommer att få en smäll på käften”.

Säljaren kontaktade polisen som sa att de inget kan göra eftersom han frivilligt överlämnat bilen och bilnycklarna.

Läs också: Se upp för bedragare när du säljer bilen

I hopp om att hitta sin Fiesta lade den unga britten ut efterlysningar på sin bil på nätet, utan att få napp. I stället hörde biltjuven av sig en kort tid senare med en bild. På bilden, den vi ser ovan, syntes säljarens silverfärgade Fiesta på bilskroten med en gripklo som precis ska börja gå loss.

Den bestulna säljaren kontaktade bilskroten och fick bekräftat att hans silverfärgade Ford hade skrotats. Nu ligger ärendet hos polisen, förmodligen utan att någonsin kunna bli uppklarat.

Varför biltjuven skrotade bilen är det inget som vet. Kanske var det för att jävlas med den unga killen som hade börjat efterlysa sin bil. Kanske det var för att få ut skrotningspremien. Förmodligen en kombination av båda.

Så vad ska du göra om du säljer din bil? Överlämna bil och nycklar först när du har fått pengarna!