Blixthalka! Helvetet brakar loss när långtradaren tappar greppet

Svartis ska man ha respekt för. Den är svår att upptäcka och när det väl släpper är det oftast inte mycket man kan göra. Här en olycka från USA i går där en långtradare fullkomligt tappar greppet.

https://youtu.be/O7ApxVyskuI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

New Jersey, USA, i går. En man på motorvägen sitter i sin stillastående bil och filmar hur ett lastbilsekipage framför hamnat på tvären på grund av förrädisk svartis.

Plötsligt hör han något bakom bilen och vänder kameran åt andra hållet. Ytterligare en långtradare i hög fart drabbas av blixthalkan och börjar kränga kraftigt. Långtradaren är en hårsmån från att krascha in i den filmande mannens bil. Den brakar i stället genom mitträcket och över till andra sidan där den klipper en annan bil. Det hela ser oerhört dramatiskt och hemskt ut men enligt vad vi kan erfara klarade sig alla inblandade utan allvarligare skador.

Mannen med kameran ringde polisen som snabbt var på plats för att assistera den drabbade.

Här ser vi faran med det vi ofta kallar svartis, nämligen när fukten på vägbanan fryser till och inte går att upptäcka förrän det är för sent. Svartis är även vanligt på svenska vägar, speciellt nu när temperaturen pendlar runt nollan och underkylt regn eller duggregn faller. Så ta det försiktigt där ute på vägen! Det är inte alltid du kan förutse hur väglaget är.