Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070727-lumma-clr-600-s070727-lumma-clr-600-s070727-lumma-clr-600-s
070727-lumma-clr-600-s

BMW 6-serie enligt tyska Lumma

Tyska styling- och tuningspecialisten Lumma har sedan tidigare mindre stylingpaket till BMW 6-serie. Nu har de löpt linan fullt ut – CLR 600 S har både ett rejät bodykit och optimerad motor.

Sedan tidigare har de även lagt fingrarna på BMW 5-serie (CLR 500 S) och 3-serie coupé. Dessa både bilar har genomgått total förvandling, så varför skulle Lumma inte ge 6-serien samma behandling?

Alla modeller i 6-serien kan genomgå Lummas förvandlingsnummer. Det består av ny frontspoiler likt den som sitter på M6, nya sidokjolar och ny kraftfull bakre stötfångare med inbyggd diffuser. Som grädde på moset finns en mindre låg bakvinge tillgänglig, men för den som vill ha mer tryck över baken kan beställa den större och högre vingen. Lummas intentioner med hela paketet har varit att inte göra bilen för vulgär, som det tyvärr ofta kan bli när stylingfirmorna sätter tänderna i bilarna.

Om man nu modifierar en bil exteriört, så ska man självklart inte glömma motorns utseende. Lumma erbjuder alltså även ett stylingkit till motorn som innehåller bland annat luftfilterhus i kolfiber och ventilkåpor lackerade i rött.

Motorn kan även fås optimerad – som sig bör. Nytt avgassystem och chiptrimning ska ge bilen den extrakraft den ser ut att besitta. Tyvärr har vi inga uppgifter på motorn efter optimeringen.