Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW gör sig lustiga över Teslas miss med Cybertruck

Teslas pickup Cybertruck är på allas läppar, även på BMW:s. Men tyskarna ger sig in i leken med en vass – och skämtsam – pik.

När Tesla i förra veckan presenterade pickupen Cybertruck skulle man visa både karossens och rutornas styrka. Först slog man en slägga i förardörren, utan minsta lilla buckla som utfall. Därefter tog man en stålkula och kastade på förardörrens ruta. Det gick mindre bra, det armerade glaset splittrades kraftigt. Man testade därför på vänster bakdörrs ruta. Stålkulan mötte glaset – som även här splittrades.

Elon Musk presenterade några dagar senare en förklaring till varför det gick som det gjorde

 – slaget med släggan hade försvagat rutorna.

https://youtu.be/

Oavsett vad som ligger bakom glassplittret, miss eller rubrikskapande, har BMW nu tillåtit sig att vara lustiga över Tesla och tabben vid presentationen.På Twitter lade de för några dagar sedan upp en bild på bepansrade modellen X5 Protection VR6 som presenterades för några månader sedan. Till bilden hör följande textrad:”Kommer med skottsäkra rutor och erbjuder splitterskydd i fall den träffas av en stålkula: nya BMW X5 Protection VR6.”

Utan att de nämner Tesla eller pickupen Cybertruck är det tydligt åt vilket håll texten är riktad.

Det ska nämnas att BMW:s suv är en bepansrad bil som ska kunna ta sig an uppgiften att skydda de åkande vid exempelvis en attack. Tesla Cybertruck har aldrig uttalats vara ett skyddsfordon av något slag.