Foto: Manuel Schlueter Photography // Hauptstrasse 12 /

BMW och Puma gör avancerad sko tillsammans

Är du BMW-frälst och är ute efter nya sulor – inte till bilen – så vet vi precis vad du ska ha, nämligen Pumas nya dojor X-Cat Disc.

BMW kommer från tyska delstaten (förbundslandet) Bayern. Det gör även sportklädestillverkaren Puma. Med tanke på deras geografiska närhet till varandra har de nu slagit sina klocka huvuden ihop, något som mynnat ut i en avancerad sportsko – Puma X-Cat Disc.

Tillsammans med BMW designstudio Designworks har Puma utvecklat en sko som inspirerats av BMW:s konceptbil Gina Light Visionary Model från 2008. Likt konceptbilen är skon klädd med ett avancerat tyg över ett metallskelett. Som kronan på verket är skon försedd med Pumas disksystem som började utvecklas 1991. I stället för konventionella skosnören finns en vridplatta på tungan som stramar åt, eller öppnar upp, runt foten när den vrids åt det ena eller andra hållet. Den senaste versionen av disksystemet utgörs endast av fem delar och sägs inte påverka vikt eller komfort.

 BMW:s konceptbil från 2008 som gett inspiration till skon.

Precis som med andra Puma-skor som tagits fram i samarbete med BMW Motorsport är X-Cat Disc anpassade för intensivt pedalarbete, det vill säga bankörning. Därför är hälarna något rundade.

Säljstart för Puma X-Cat Disc är det den 1 juli. Vad de kostar står höljt i dunkel, men att de inte blir billiga kan vi nog alla vara överens om. Övriga Puma/BMW Cat-skor går loss på runt tusenlappen.

Foto: Manuel Schlueter Photography // Hauptstrasse 12 /
Foto: MBS Nuernberg GmbH Germany
Foto: MBS Nuernberg GmbH Germany
Foto: MBS Nuernberg GmbH Germany