Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: MotoeXotica

Boxaren Muhammad Alis Alfa Romeo Spider till salu

Sugen på en Alfa Romeo med punch? Denna Spider från 1976 köptes ny av tungviktsmästaren Muhammad Ali och är nu till salu.

Sommaren blir en riktig knockout. Ja, i alla fall om du köper bilen här som nu står hos handlaren MotoeXotica i St Louis, Minnesota, USA. Denna Alfa Romeo Spider från 1976 köptes nämligen ny av boxaren Muhammad Ali – född Cassius Marcellus Clay Jr och flerfaldig världsmästare i tungvikt.

Bilen köpte han i samma veva som en Rolls Royce Corniche och gav den till sin fru Veronica Porché som dock aldrig körde bilen då hon inte kunde hantera manuella växellådor. Bilen gavs då till vännen Tim Shanahan som behöll den under 40 års tid. Han måste ha behärskat handhavandet då mätaren i dag visar närmare 13 000 mil.

Foto: MotoeXotica

Bilen är nyligen omlackerad men har kvar originalkulören. Invändigt andas det 1976 med kassettbandspelare, originalratt och originalmattor med logotyper. Stolarna ser ut att vara omklädda och en spricka i instrumentbrädan på passagerarsidan är väl det enda som går att anmärka på.

LÄS MER: Bilar till salu

Är det så att du är bilnörd och inte imponeras av sportprestationer kan det vara på sin plats att berätta att bilen även körts av bilfantasten och programledaren Jay Leno och vid sin sida hade han då skådespelaren Billy Crystal.

Foto: MotoeXotica

Bilen är även känd i gammelmedia – i boken ”Running with the Champ”, skriven av just Tim Shanahan , avhandlas bilen på inte färre än fyra sidor.Boken behöver du inte köpa då ett exemplar följer med vid köpet. Det gör även dokumentation samt bilder på Ali, Tim och Jay tillsammans med bilen. Rubbet för du för 39 000 dollar, strax över 370 000 kronor. Det är nästan fyra gånger mer än för det billigaste exemplaret av modellen som just nu finns på Sveriges ledande annonssajt för bilar.

https://youtu.be/iLdux3oQUrE